Het coronavirus en de lockdown gooien het dagelijks leven flink overhoop. Corona heeft niet alleen grote gevolgen voor de economie, werkgelegenheid en het sociale leven, maar ook voor de mentale en fysiekegezondheid. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat de coronacrisis en lockdown direct impact hebben op de mondgezondheid van jonge kinderen.
Van 15 t/m 21 maart is de Week van de Mondhygiënist, In deze week staat het belang van een frisse en gezonde mond centraal. Met poetsen alleen is men er namelijk niet! Tijdens deze week kunnen kinderen, maar ook volwassenen (en geheel volgens de maatregelen) een bezoek brengen aan een NVM-mondhygiënist. Speciaal voor deze Week van de Mondhygiënist openen leden hun praktijk voor een gratis consult. Het ideale moment dus om kennis te maken met een van de deelnemende mondhygiënisten in de buurt: www.weekvandemondhygienist.nl
Om kinderen en hun ouders extra bewust te maken van het belang van een goede mondhygiëne, worden tijdens de Week van de Mondhygiënist zowel klassikale als online poetslessen verzorgd op basisscholen door het hele land. De kinderen krijgen allemaal een tandenborstel en tandpasta voor deze les. Voor de ouders is een informatieve folder met alle informatie over een goede mondgezondheid bij kinderen.
Tot 18 jaar wordt een bezoek aan de mondhygiënist volledig vergoed vanuit de basisverzekering en is het voor de ouders dus kosteloos. Voor een bezoek aan de mondhygiënist is bovendien geen verwijzing van de tandarts nodig.
Voor meer informatie over de Week van de Mondhygiënist: ( https://www.weekvandemondhygienist.nl / ).

Vorig artikelStemmen
Volgend artikel‘Je raakt er niet LOS van’