Ruim 5 weken geleden is de gemeente Bunschoten samen met de GGD regio Utrecht gestart met de pilot Grootschalig testen op verzoek van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. En nu is alweerde laatste week. Heeft u zich al laten testen? Het kan nog tot en met a.s. vrijdag. Een afspraak maken is niet nodig. Loop gewoon binnen bij een van de testlocaties wanneer het u uitkomt.
Inmiddels zijn er al bijna 12.000 testen afgenomen tijdens de pilot. De meeste mensen hebben één keer getest. Maar wist u dat het voor het onderzoek juist belangrijk is om u meerdere keren te laten testen? Het kan nog! Bij sporthal De Toekomst en de Immanuelkerk kunt u ’s avonds zelfs tot 20.00 uur terecht, zonder afspraak.
Is uw testuitslag positief? Dan kunt u zo snel mogelijk naar sporthal De Toekomst voor een hertest. Op basis van die tweede test wordt duidelijk of het om een oude of nieuwe besmetting gaat. Als het om een oude besmetting gaat, hoeft u namelijk niet (nog een keer) in isolatie. Direct hertesten na een positieve besmetting is dus heel belangrijk.
Wilt u meer weten over de pilot? Kijk op www.bunschoten.nl/iktestmee of houd de social mediakanalen van de gemeente Bunschoten (@gembunschoten) in de gaten.

Vorig artikelPaaseieren zoeken
Volgend artikelOphaalronde grof tuinafval