Dinsdagavond werd de stekker getrokken uit het voetbaltoernooi met Utrechtse topamateurs. De verlengde coronamaatregelen maken het onmogelijk om eind april te kunnen beginnen. Voor de meeste deelnemendeclubs is het geen verrassing.
Ook niet voor Eemdijk-trainer Willem Romp: “Je bent afhankelijk van de besluiten. We hadden nog hoop, maar dat was toch ijdele hoop. Toen het nieuws binnenkwam was het toch wel even een baalmomentje”, zegt hij.
“Hopelijk kunnen we binnenkort helemaal de training oppakken. Je merkt dat de spelers op zoek zijn naar een wedstrijdelement. Dat is ook een leuke prikkel op de training”, aldus Romp, die in april dus geen oefenwedstrijden kan spelen. “We hadden in april al wat duels gepland, dus nu maar in mei. Ik sta goed in contact met trainers in de buurt, dus we kunnen dan altijd een paar wedstrijden plannen.”

Volgens RenĂ© van der Kooij van Hercules was er geeneens sprake van teleurstelling. “Het was meer gelatenheid”, beschrijft hij. “Je rekent nergens meer op en leeft per dag. We halen wel heel veel plezier uit de training met de groep. Dat merk ik aan de houding van de spelers. Zij zijn gretig, maar weten ook dat het niet anders is.”
“Maar wie maakt zich nog druk om een Regio Cup als er dagelijks duizenden coronabesmettingen bij komen? Het is prima zo. In mei gaan we onderling wat spelen en hopelijk eind mei wat oefenduels. Die wedstrijden met het toernooi waren leuk, maar wellicht komt er alsnog wel een mini-toernooi in de regio straks”, aldus Van der Kooij.
Bron: RTV Utrecht

Vorig artikelKinderrechtenfilm Bavinckschool
Volgend artikelPrijsuitreiking kleurwedstrijd Omgevingsvisie