Vrijdag 19 maart was de laatste dag van de pilot Grootschalig testen. Het testen op de pilotlocaties is klaar. De bron- en contactonderzoeken worden deze week nog voltooid. Vervolgens worden alle resultatenvan de pilot verzameld en bij elkaar gebundeld tot een onderzoeksverslag. Het kost even tijd om alle informatie bij elkaar te brengen en daar conclusies aan te verbinden. In de maand april deelt de gemeente Bunschoten alle resultaten en daaraan verbonden conclusies.
U kunt zich vanaf nu weer regulier laten testen volgens de landelijke werkwijze. Als u klachten heeft die passen bij het coronavirus, laat u zich zo snel mogelijk testen. U kunt een afspraak maken via www.coronatest.nl of 0800 – 1202. Zonder klachten kunt u zich alleen door de GGD laten testen als u contact heeft gehad met iemand met corona of als u in het buitenland bent geweest.
De testlocatie in de gemeente is, zoals vanouds, naast Zorg- en Wooncentrum De Haven. Let op: er is dus geen vrije inloop meer.
Helaas is het niet gelukt om de mondspoelkit voor kinderen te behouden. De mondspoelkit is nog niet gevalideerd, dat wil zeggen nog niet goedgekeurd. De mondspoelkit maakt deel uit van het onderzoek en daarom worden eerst de onderzoeksresultaten afgewacht voordat deze methode van testen eventueel verder uitgerold kan worden.

Vorig artikelAanbiedstation zaterdags op afspraak
Volgend artikelKinderrechtenfilm Bavinckschool