Mevrouw. mr. Marijn Ornstein MCPm is vrijdag 26 maart geïnstalleerd als nieuwe dijkgraaf van Waterschap Vallei en Veluwe door de Gelderse Commissaris van de Koning, John Berends. Marijn Ornstein is benoemddoor de Koning voor een periode van zes jaar.
Frans ter Maten, loco-dijkgraaf, droeg de voorzittershamer over met de woorden: ‘Ons waterschap is met de BOVI 2050 een reis begonnen met als bestemming een klimaatrobuust en klimaatbestendig Nederland in 2050 met als motto: “bestemming volgt klimaat”.’
Marijn Ornstein: ‘We zijn verplicht aan toekomstige generaties om met oplossingen te komen voor het klimaatprobleem. Water, en daarmee het waterschap, speelt daarin een onmiskenbare sleutelrol. Het is mijn overtuiging dat Waterschap Vallei en Veluwe toonaangevend is bij het oplossen van klimaat gerelateerde maatschappelijke vraagstukken. Ik kijk er dan ook erg naar uit om dit waterschap de toekomst in te leiden, voor huidige en toekomstige generaties.’
Wilhelmine Rambonnet, jeugdbestuurder gaf de geïnstalleerde dijkgraaf een boodschap mee: ‘Ik zou de dijkgraaf willen vragen om jongeren vaker een rol te geven om inwoners meer waterbewust te maken. Als je jongeren bereikt, beïnvloeden zij meteen andere jongeren in hun omgeving, en ook hun ouders.’ De nieuwe dijkgraaf vroeg de jeugdbestuurder haar persoonlijke adviseur te worden.
Marijn Ornstein volgt Tanja Klip-Martin op, die in december afscheid nam als dijkgraaf van Waterschap Vallei en Veluwe.
De dijkgraaf is voorzitter van het algemeen bestuur en van het dagelijks bestuur van het waterschap.

Vorig artikelZendmachtiging aangevraagd
Volgend artikelZomertijd