Sergio Kozjak heeft zijn contract bij IJsselmeervogels met een seizoen verlengd. De 21-jarige multifunctionele in Amersfoort woonachtige speler ligt daarmee vast tot de zomer van 2022.
Kozjak kwam in2013 terecht in de jeugdopleiding IJsselmeervogels. In de zomer van dat jaar stapte de Nederlander met Bosnische roots over van ASC Nieuwland naar het hoogste Onder 15-team van IJsselmeervogels. Via twee seizoenen Onder 17 en Onder 19 trad hij in het seizoen 2018/19 officieel toe tot de A-selectie.
Al in april 2018 maakte Kozjak, die tot afgelopen zomer als werktuigbouwkundige actief was bij diamantsponsor Heinen & Hopman en inmiddels samen met vader Goran en broertje Timo Telefoon Centrale Amersfoort runt, zijn debuut in het eerste elftal. Onder toenmalig trainer Willem Leushuis debuteerde Kozjak als invaller tegen HHC Hardenberg. Inmiddels staat de teller voor de linkspoot op twaalf wedstrijden, waarin hij onder meer speelde als spits, linkermiddenvelder en eerder dit seizoen nog als linkerverdediger.
De technische commissie is bij monde van tc-voorzitter Erwin van der Lugt tevreden met de verlenging: “We zijn blij dat we tot een akkoord zijn gekomen met Sergio. Sergio speelde de afgelopen jaren op meerdere posities en dat was in algemene zin goed, maar zorgde ook dat hij zich niet kon specialiseren op een positie. Komend seizoen zal hij zich gaan richten op de positie van linkervleugelverdediger. Een plek waar hij met zijn snelheid, fysieke kracht, loopvermogen en goede voorzet goed past en waar hij zich nu explicieter op gaat ontwikkelen. Hij is na al die jaren bekend met de Spakenburgse cultuur en we zijn dan ook blij dat hij zich ook komend jaar weer in het rood-witte tenue hult.”

Vorig artikelJe raakt er niet LOS van
Volgend artikelGunning opdracht “Onderhoud gazons”