Het college van Gedeputeerde Staten van Utrecht mag de omgevingsvergunningen voor de biogascentrale in Bunschoten intrekken. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland bepaald. Het gevolg van de intrekkingvan de vergunning is dat het bedrijf alle activiteiten moet stoppen en moet sluiten.

Als gevolg van deze uitspraak zou het bedrijf eigenlijk per direct moeten stoppen met de activiteiten. Volgens het bedrijf hebben ze maanden, zo niet een jaar, de tijd nodig om de biogasinstallatie stil te leggen. Dat dit enige tijd kost ligt voor de hand, de provincie had eerder al aangegeven het bedrijf hiervoor de tijd te willen geven. De rechtbank geeft aan dat de te geven termijn niet bedoeld is voor het volledig ontmantelen van het bedrijf, maar enkel voor het stopzetten van de activiteiten. De rechtbank acht daarvoor een termijn van 6 weken redelijk.

Vorig artikelOeverzwaluwen in Vebowand
Volgend artikelAvondklok