Op Goede vrijdag 2 april zal LOS-TV de Matthäus Passion van Johan Sebastiaan Bach 3x uitzenden: 10.00, 15.00 uur en 19.00 uur vanuit de Maranathakerk. Op 23 maart 2010 werd voor de eerste keer in de muziekhistorievan Bunschoten-Spakenburg dit beroemde werk intergraal uitgevoerd.

Solisten zijn Ernst Daniël Smid-basaria’s, Marco Bakker-Christuspartij. Alex Everaert-evangelist, Selma Harkink -sopraan, Dave ten Cate-altus, Paul Hörmann-tenor. Instrumentale solisten Manon Meijs en Marieke de Bruijn-viool, Israel Gastello Hernandez-gamba, Henk de Graaf-groot orgel, Peter Ouwerkerk-kistorgel.

Verder werken mee het Jongenskoor van de koorschool Gelderland,Westerkerkkoor en Promenadeorkest te Amsterdam onder algehele leiding van de overleden Nederlandse dirigent Jan Stulen. Tevens werkt een grote delegatie van de Koorvereniging Hosanna mee als ‘meezingkoor’ ter ondersteuning van de concertgangers die de koralen meezingen. Dit werd in de tijd van Bach gebruikt en is tijdens deze uitvoering in 2010 weer in ere hersteld.

Vorig artikelOngeval op Weidelaan
Volgend artikelAvondklok vanaf 22.00 uur