Ook tijdens de coronacrisis ontstaan er vacatures die werkgevers moeilijk kunnen vervullen. In 2020 was één op de drie ontstane vacatures volgens werkgevers moeilijk vervulbaar. Voor 2021 verwachten werkgeversvooral moeite te hebben met het vinden van vakmensen en minder behoefte te hebben aan administratief medewerkers. Dit blijkt uit een werkgeversonderzoek van UWV naar de verwachtingen voor dit jaar. Deze publicatie verschijnt op een vernieuwde website waarmee UWV de arbeidsmarkt inzichtelijk maakt.
De website werk.nl/arbeidsmarktinformatie is vernieuwd. Het is nu gemakkelijker om de werkgelegenheid voor de regio Amersfoort te bekijken, bijvoorbeeld hoeveel vacatures er zijn en hoeveel ontslagaanvragen er zijn ingediend door werkgevers. Ook geeft UWV inzicht in de ontwikkeling in sectoren en in welke beroepen er de beste kansen zijn op werk. Vandaag is ook het werkgeversonderzoek verschenen.
Er zijn goede kansen op werk in de sectoren zorg & welzijn, openbaar bestuur en ICT. Voorbeelden van kansrijke beroepen in deze sectoren zijn bijvoorbeeld verzorgende IG, algemeen verpleegkundige, programmeur en functioneel beheerder.

Vorig artikelLuisteren naar op verzoek
Volgend artikelOpenluchttheater wordt documentaire