Op 17 april 2021 was het openluchttheater ‘Vissers in Verzet’ gepland. Een verhaal over Spakenburgse vissers in de Tweede wereldVorig jaar september zou het al opgevoerd worden, maar toen werd het naar17 april verschoven. Dat zou een veilige datum zijn. Maar helaas bleek ook die datum te vroeg. Henk Koelewijn, initiatiefnemer heeft samen met de jongeren besloten om het openluchttheater te schrappen en er een complete documentaire in vertelvorm van te maken.
Op 1 april is men begonnen met de scenes die eerst live zouden worden gespeeld op te nemen. Volgende week volgen er opnieuw opnames.
Henk Koelewijn laat nog even in het midden of een openluchttheater misschien over enige tijd, als corona onder controle is, toch opgevoerd kan worden.
De documentaire wordt op 5 mei uitgezonden door de LOS en door RTV Utrecht.

Vorig artikelCoronasituatie vraagt om meer inzicht in arbeidsmarkt
Volgend artikelHour of Praise