De apen werden verrast met kleurrijke paaseieren in DierenPark Amersfoort. “Vol enthousiasme speuren de bavianen, chimpansees en geelborstkapucijnapen naar de eieren. Behendig pellen zij de schillen eraf,peuzelen de lekkernij op of spelen ermee”, vertelt teamleider Dierverzorging Willem Verdonck. Een echte paastraktatie voor onze aapbewoners: zo’n gekleurde versnapering krijgen zij namelijk niet iedere dag.”

Niet alleen de apen zijn druk bezig met eieren in het dierenpark. Zo zijn er twee vale gieren aan het broeden. Ook het koppel hoenderkoeten zijn in de weer met het bouwen een nest. Het dierenpark is vanwege de lockdown nu helaas gesloten voor bezoekers. Als de eieren zijn uitgekomen, kunnen bezoekers hopelijk de kuikens weer bewonderen in DierenPark Amersfoort.

Vorig artikelHour of Praise
Volgend artikelCoördinator gezocht