Ben jij tussen de 14 en 27 jaar oud? Dan kun jij deelnemen aan het nieuwe project Young in Action Bunschoten-Spakenburg (Yiabs), waarbij je in een periode van 8 weken 32 uur werkt aan leuke activiteiten.Je werkt aan je talent, leert nieuwe dingen en zet je in voor de lokale samenleving.
Op maandag 19 april gaat het project van start. Jongeren kunnen zich op diverse manieren inzetten voor anderen en samen leuke dingen doen. Van cupcakes maken voor Moederdag tot aan soep maken voor daklozen en de Genadebank. Maar ook virtuele streetdance hoort tot de mogelijkheden, net als wethouder voor één dag.
Mieke Verhoef van De Boei vertelt: “Samen met jongeren hebben we een keuzemenu van activiteiten samengesteld waaruit deelnemers vier activiteiten kunnen kiezen die hen het meest aanspreken. Doordat de activiteiten door en voor lokale jongeren zijn bedacht, is er optimale aansluiting bij de belevingswereld van de jongeren in Bunschoten.”
Wethouder Peter van Asselt vult aan: “Jongeren hebben het extra moeilijk in deze tijd van langdurige coronamaatregelen. Veel van hen missen hun vaste structuur. School, sporten en sociale activiteiten zijn weggevallen. Als gemeente willen we, binnen de geldende RIVM-richtlijnen, proberen om jongeren toch een alternatief te bieden waarbij ze zich inzetten voor de gemeenschap. Een win-winsituatie.”
Yiabs is een initiatief van Helping Heroes, De Boei en de gemeente Bunschoten binnen het programma Maatschappelijke Diensttijd. Het project is ontstaan om meer perspectief te bieden aan jongeren gedurende de coronamaatregelen. In totaal kunnen 100 jongeren zich aanmelden om mee te doen. Voor hun inzet krijgen zij achteraf een cadeaubon van € 50,- die zij kunnen besteden bij lokale winkels. Interesse? Ga snel naar www.yiabs.nl en meld je aan!

Vorig artikelVrije kavels te koop
Volgend artikelWord maatje!