Wil je iets betekenen voor onze inwoners die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken? En ben je minimaal één keer in de twee weken beschikbaar voor een bezoekje aan iemand om gezellig samen(coronaproof) activiteiten te doen waar jullie beiden blij van worden? Meld je dan aan als maatje!
De Boei zoekt maatjes voor mensen die tijdelijk een extra steuntje in de rug nodig hebben in de vorm van iemand die tijd en aandacht voor hen heeft. Het gaat bijvoorbeeld om mensen die weinig contacten hebben, het lastig vinden om contacten te leggen of mensen met een burn-out, sombere gedachten of angsten. Jouw aanwezigheid kan het verschil maken in het leven van een ander.
De Boei koppelt vrijwilligers één-op-één aan iemand die op een bepaald punt in het leven even een maatje nodig heeft. Samen koffiedrinken, fietsen, koken, iets samen bezoeken of gewoon even bijpraten. Tijdens een intakegesprek kunt u uw voorkeuren, interesses en hobby’s aangeven. Daarna gaat De Boei op zoek naar iemand die hierbij aansluit. Een leuke ‘match’ tussen een maatje en deelnemer is namelijk erg belangrijk. Daarom vindt er altijd een kennismaking plaats en kunnen beide partijen naderhand aangeven of deze ‘match’ er ook is.
Wil je graag iets doen voor een ander en is je interesse gewekt? Neem dan contact op met Stichting De Boei via 033 – 299 2922 of margriet@deboeibunschoten.nl. Zij zijn op zoek naar maatjes van alle leeftijden (18+). Vanuit Stichting De Boei krijg je als maatje begeleiding aangeboden. Ook zijn er regelmatig contactmomenten met andere maatjes in de vorm van intervisie.

Vorig artikelJongeren in actie voor anderen
Volgend artikelUit de oude doos