In de persoon van de 22-jarige vleugelspits Roy Tol heeft de TC van Spakenburg de vierde versterking voor het seizoen 2021-2022 binnengehaald. Eerder werden Boy van de Beek, Lowie van Zundert en YannickZeeman als nieuwe aanwinsten gepresenteerd.
Tol is afkomstig van Jong FC Volendam dat evenals Spakenburg uitkomt in de Tweede Divisie. Voorheen speelde Roy in de jeugd van amateurclub RKAV Volendam en in de O-17 en O-19 van zijn huidige club. In het door de coronaperikelen voortijdig beƫindigde seizoen 2019-2020 was Tol actief in tien competitieduels voor Jong FC Volendam en in de om dezelfde reden afgebroken voetbaljaargang speelde hij zes competiewedstrijden voor het elftal van trainer Johan Plat.
Roy Tol staat bekend als een behendige vleugelspits die snelheid combineert met een goede passeeractie. Hij is reeds de tiende speler met een verleden bij clubs uit het vissersdorp die voor Spakenburg gaat spelen. Het gros hiervan bleek uitstekend te gedijen bij de Blauwen uit het andere vissersdorp. In een reactie toont de TC zich blij dat de snelle vleugelspits in het nieuwe seizoen voor Spakenburg zal spelen: ‘Roy is een jonge en talentvolle aanvaller die door zijn snelheid en doelgerichtheid een zeer welkome toevoeging is op onze andere aanvallers. Als Volendammer zijn we er van overtuigd dat hij ook als persoon prima binnen onze club zal gedijen.’

Vorig artikelTONK
Volgend artikelKasteel Groeneveld Pilotlocatie