Enige tijd geleden werd een schilderij van een oude rokerij aan de Weikamp van Klaas Zwaan aan Museum Spakenburg geschonken Onlangs mocht het museum zich opnieuw in een schenking verheugen. Ditmaal vaneen stilleven met dotterbloemen, ook van Klaas Zwaan.
Naast landschappen, botters en zeegezichten, was Klaas Zwaan ook bedreven in het schilderen van stillevens. Vaak fruit of eieren op een tinnen schaal, maar ook bloemen. De glazen pot met de mooie gele dotterbloemen viel blijkbaar in de smaak bij het publiek want er zijn tenminste drie verschillende schilderijen van bekend. Daarvan is er nu een aan de collectie van het museum toegevoegd. Een mooie toevoeging want veel stillevens zaten er nog niet in de collectie.
Aan de oproep om een afbeelding van een schilderij in te sturen, is al flink gebruik gemaakt. De foto’s van deze schilderijen worden toegevoegd aan een digitale verzameling van Klaas Zwaan. Er zijn al verschillende onbekende werken toegezonden. Een mooie aanzet voor een grote digitale verzameling. Groot want Klaas Zwaan was een zeer productieve schilder die vele honderden schilderijen heeft gemaakt.
Foto’s van schilderijen en tekeningen kunnen worden gestuurd via de mail naar info@monumentenbunschoten.nl of telefonisch 06 49 776722.

Vorig artikelHerdenkingsmoment Jom Hashoa
Volgend artikelKuikens