Sinds de uitbraak van het coronavirus worden gebruikte mondkapjes steeds vaker op straat gegooid, of vallen ze uit jaszakken en tassen. Naast het feit dat dit enorm vervuilend is voor de omgeving, ishet ook gevaarlijk voor dieren.
Ieder mondkapje dat op straat of in de natuur belandt, is er een teveel. Maakt u gebruik van wegwerpmondkapjes? In dat geval vraagt de gemeente Bunschoten u ervoor te zorgen dat deze na gebruik worden weggegooid bij het restafval.
Naast mondkapjes is er helaas meer zwerfafval in de openbare ruimte. Voor de coronacrisis uitbrak, werden plaatselijke en landelijke opruimacties georganiseerd. Denk bijvoorbeeld aan Bunschoten Schoon en de Landelijke Opschoondag. Helaas konden deze acties afgelopen jaar ook niet georganiseerd worden. Hetzelfde geldt voor de Week van Mooi Schoon, die ook deze maand zou hebben plaatsgevonden.
De gemeente merkt dat er meer bewustwording ontstaat voor het milieu en zwerfafval. Er zijn gelukkig al veel mensen die op eigen initiatief de straat opgaan en regelmatig met een afvalknijper de eigen omgeving of polder vrijmaken van zwerfafval. Dat is fijn! Wilt u ook zelf een handje helpen om uw buurt vrij te houden van zwerfvuil? Dan kunt u contact opnemen met Miranda de Graaf via m.degraaf@bunschoten.nl om een afvalknijper aan te vragen.

Vorig artikelParksluiting verlengd
Volgend artikelHerdenking bij tankversperring