Adopteer een Monument is een landelijk onderwijsproject waarbij leerlingen een oorlogsmonument in hun eigen dorp of buurt ‘adopteren’. Aan de hand van dit monument leren de kinderen over de lokale geschiedenisvan de Tweede Wereldoorlog, de traditie van herdenken en de rituelen die daarbij horen. In de gemeente Bunschoten doen verschillende scholen mee aan dit project.

Twee van de deelnemende scholen – de Calvijnschool en de Bavinckschool – besteden in de klas aandacht aan de lokale geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en het verhaal achter het geadopteerde monument. Door het bijwonen van een herdenking bij het monument, maken de leerlingen kennis met de traditie en de rituelen van herdenken.

Leerlingen van de Calvijnschool herdachtten op woensdag 14 april de Tweede Wereldoorlog. Dit gebeurde bij de Tankversperring op de Oostdijk. Burgemeester Melis van de Groep was bij de herdenking aanwezig.

Vorig artikelGooi gebruikte mondkapjes bij restafval
Volgend artikelSoldaat na 23 jaar onderzoek toch geïdentificeerd