Dinsdag is door de overheid besloten dat de derde tijdelijke sluiting van Dierenpark Amersfoort weer is verlengd. Het park is al sinds december gesloten en de verlenging geldt tot en met in ieder geval10 mei. Hopelijk kunnen de medewerkers vanaf 11 mei u weer verwelkomen. Ze kijken er erg naar uit!

De sluiting, waar maar geen einde aan lijkt te komen, heeft het park in een schrijnende situatie gebracht. De officiĆ«le week meivakantie is het park dus nog steeds gesloten en daarmee wordt weer een belangrijke periode gemist. Het nieuws dat het park op 11 mei wellicht weer open mag geeft ,motivatie om door te gaan. Hoewel deze openingsdatum afhankelijk is van het aantal coronabesmettingen, wordt in de tussentijd vol enthousiasme toegewerkt naar deze datum. Natuurlijk gaan de dierverzorgers door met het optimaal verzorgen van de dieren. Het voorjaarsgroen ligt er stralend bij en binnen de financiĆ«le mogelijkheden wordt er onderhoud aan het park uitgevoerd. Maar ….met bezoekers is het park pas compleet!

De overtuiging leeft, dat het dierenpark veilig en verantwoord open kan met de huidige Veilig Samen Uit-maatregelen. Dat is het het afgelopen jaar bewezen. Midden in het bos is een verantwoord dagje dierenpark gewaarborgd.

U kunt nog steeds een mier adopteren. Als u bijvoorbeeld een parasolmier adopteert, steunt u het park en alle dieren! Word een jaar lang baasje van een mier, geef je mier een naam en ontvang een officieel certificaat. Meer informatie daarover op de website: www.dierenparkamersfoort.nl

Vorig artikelBelronde De Boei
Volgend artikelGooi gebruikte mondkapjes bij restafval