Het Spakenburgse basisonderwijs springt tijdens een alternatieve Schoolsportdag.
Het bestuur van de Schoolsportdag heeft in overleg met de gemeente Bunschoten moeten besluiten dat het niet mogelijkis om dit jaar op een veilige manier de welbekende sportdag te organiseren. Maar dit jaar willen ze deze sportdag niet zomaar voorbij gaan.
“Het is natuurlijk spijtig dat we wederom geen sportdag kunnen organiseren binnen de huidige maatregelen. Dat vinden wij vooral heel jammer voor al onze leerlingen op de scholen. Daarom organiseren wij op vrijdag 28 mei de eerste (en hopelijk laatste) editie van De Meerwaerde Sportdag Springtouw Estafette. Een springtouw marathon met alle scholen binnen onze gemeente”, vertelt Dirk-Jan de Graaf. Hij is de voorzitter van het dagelijks bestuur van de Schoolsportdag Bunschoten.

Op de dag van de sportdag, vrijdag 28 mei, zal er in een estafette op iedere school 25 minuten gespringtouwd worden door de leerlingen van de groepen 3 tot en met 8. De eerste school die om 9.00 uur de estafette aftrapt is de School met de Bijbel in Eemdijk. De finale wordt gedaan door De Wegwijzer om 13.30 uur. Kijk voor het volledige schema op www.deschoolsportdag.nl. Hier vind je ook de livestreams om het ‘springtouwen’ te volgen.

“Met dank aan de gemeente Bunschoten en sponsoren krijgen de kinderen en groepen een sportieve, tastbare herinnering aan deze speciale editie van de Schoolsportdag. Wij gaan er vanuit dat alle kinderen en leerkrachten mee springen om deze speciale editie tot een succes te maken.”, besluit Dirk-Jan de Graaf.

Vorig artikelSoldaat na 23 jaar onderzoek toch geïdentificeerd
Volgend artikelAlzheimercafé bij de LOS