Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima geven vrijdagochtend 23 april het startsein voor de landelijke opening van de Koningsspelen op Kindcentrum Vlinderslag in Amersfoort.Burgemeester Lucas Bolsius: “Ik ben er trots op dat het startsein van de Koningspelen dit jaar in Amersfoort wordt gegeven. In 2020 werden we als sportiefste stad van Nederland uitgeroepen. Een mooie en bijzondere bekroning hierop is het bezoek van Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima aan Kindcentrum Vlinderslag waar zij de Koningspelen 2021 officieel zullen openen. Ik wens hen 23 april veel succes en plezier. En ik weet dat de koning en koningin zich altijd prima thuis voelen in Amersfoort, dus ik heb er alle vertrouwen in dat zij daarna zullen terugkijken op een mooie opening. De organisatie en de school hebben hard gewerkt om een feestelijke ontvangst te organiseren binnen de coronamaatregelen. Ik wens de leerlingen en leerkrachten een feestelijke en sportieve ochtend!”

Aankomsten van leden van het Koninklijk Huis kunnen normaal gesproken op grote belangstelling rekenen. Helaas is het vanwege de coronamaatregelen bij dit bezoek niet mogelijk om naast de kinderen van de basisschool andere belangstellenden toe te laten. Ouders en andere belangstellenden zijn helaas niet welkom. Ook niet rondom het schoolplein. Ook zonder publiek kan het een feestelijke en sportieve dag worden voor de kinderen. En dat is ook waar de Koningsspelen voor bedoeld zijn. De straten rondom de school in Amersfoort worden vrijdagochtend 23 april afgesloten.

Vorig artikelAlzheimercafé bij de LOS
Volgend artikeltulpen