Officieel hoeft er dit jaar geen praktijkexamens afgenomen te worden op het VMBO. Guido VMBO in Amersfoort heeft er echter voor gekozen om dat wél te doen.
Zo kunnen de leerlingen Dienstverlening & Productenhun opleiding volwaardig afsluiten, waarbij ze zelf ook weten dat ze alle stof goed beheersen en klaar zijn voor een vervolgopleiding op het MBO. Een bijkomend voordeel is dat docenten door het afnemen van het praktijkexamen beter weten wat de kwaliteit van hun onderwijs is en de balans op kunnen maken.
De leerlingen vinden het fijn om wél een examen te maken, hoewel de locatie het zelf ‘afsluitende praktijktoetsen’ noemt. Teamleider Geke Bosma: ‘Leerlingen hebben hier twee jaar naartoe gewerkt en mogen nu laten zien wat ze kunnen, hoe tof is dat! Ze waren de afgelopen weken bijzonder gemotiveerd om te oefenen.’
De afgelopen weken zijn er verschillende rondes met workshops geweest waarop de leerlingen zich konden inschrijven voor onderdelen waar zij nog in wilden oefenen. Hier is gretig gebruik van gemaakt.

Vorig artikelGerookte zalm op Koningsdag
Volgend artikelPascal Koelewijn naar Vitesse Onder 18