Op 28 april worden de volgende coronamaatregelen losgelaten of aangepast. Alle overige maatregelen blijven gelden.
– Op 28 april 04.30 uur vervalt de avondklok.
– Het nieuwe advies voor thuisbezoekis: ontvang maximaal 2 mensen per dag. En ga maximaal 1 keer per dag op bezoek. – – Terrassen buiten kunnen van 12.00 uur tot 18.00 uur open onder voorwaarden. Het maximaal aantal gasten op een terras is 50. Er zijn vaste zitplaatsen en zelfbediening is niet toegestaan. Aan een tafel zitten maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand, tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar.
– Alle winkels mogen weer klanten ontvangen zonder winkelafspraak. Er gelden wel voorwaarden, zoals een maximaal aantal bezoekers in een winkel. Het is nog steeds belangrijk om drukte te vermijden. Ga daarom op een rustig tijdstip naar een winkel, zoals vroeg in de ochtend. En ga zo veel mogelijk alleen.
– Op warenmarkten mogen ook weer andere artikelen dan levensmiddelen verkocht worden. Zoals kleding en cosmetica.
– Studenten aan universiteiten en hoge scholen kunnen vanaf maandag 26 april ongeveer 1 dag per week les op locatie volgen. Vanaf mei komen zelftesten beschikbaar voor studenten en medewerkers.
– Theorie-examens voor een rijbewijs, vaar- of vliegbewijs zijn weer mogelijk.
– Het maximaal aantal mensen bij een uitvaart wordt verhoogd naar 100.

Vorig artikelLifestream Christenen voor Israël
Volgend artikelRisicogericht grootschalig testen