Joop Brand is afgelopen maandag gehuldigd. De voormalig profvoetballer, voetbaltrainer en hoofd opleidingen, is inmiddels al bijna negen jaar actief als adviseur jeugdopleiding bij IJsselmeervogels. Hijis namelijk 60 jaar actief als trainer en werd door de VVON, de vakbond van en voor voetbaltrainers, in het zonnetje gezet.
De inmiddels 84-jarige Brand is sinds 1 januari 1961 lid van de VVON. Hij was op dat moment nog rechtsbuiten van DFC, de toenmalige profclub uit Dordrecht. Na twee seizoenen Heracles ging zijn voetballoopbaan in 1964 vloeiend over naar een trainersloopbaan. Als Hoofd jeugdopleiding van Go Ahead Eagles legde Brand de basis voor zijn trainersloopbaan. Wat volgde was het hoofdtrainerschap van DWS, Haarlem, AZ ’67, Go Ahead Eagles, Sparta en Telstar.
Van 1983-1996 was Brand actief bij AZ in verschillende rollen, zoals coördinator jeugdplan, assistent-trainer, hoofdtrainer, hoofd voetbalschool en analist. Via VVV-Venlo (interim-trainer), Sparta (technisch adviseur) en Vitesse (hoofd jeugdopleiding) werd Brand halverwege 2003 benoemd als hoofd jeugdopleiding bij PSV, om halverwege 2006 weer te vertrekken. Onder zijn leiding braken talenten als Ibrahim Afellay, Roy Beerens, Otman Bakkal, Stijn Schaars en Theo Janssen door in Eindhoven en in Arnhem.
Sinds augustus 2012 is Joop Brand actief in de jeugdopleiding van IJsselmeervogels en brengt daarin een schat aan ervaring mee. Jsselmeervogels is trots dat Joop Brand door de VVON in het zonnetje is gezet met een oorkonde en een speciaal beeld. Ook de bloemen en een heerlijke fles Salentein wijn kwamen hem toe. IJsselmeervogels dankt Joop Brand voor de jaren van trouwe inzet en advies en zien mede dankzij hem de opleiding in de afgelopen jaren een vlucht heeft genomen.

Vorig artikelFietsend meisje aangereden op rotonde
Volgend artikelGewijzigde afvalinzameling