Van 28 juni t/m 3 juli 2021 vindt de landelijke collecte van het Nationaal MS Fonds plaats. Er is een coördinator in Bunschoten nodig! Want zonder coördinator kan de collecteweek hier niet doorgaan. Deopbrengst van de landelijke collecteweek is van essentieel belang voor de 25.000 mensen met MS in Nederland die iedere dag met een ziekte moeten leven die hun zenuwen letterlijk sloopt. Help jij mee in de strijd tegen multiple sclerose (MS)?
Een collectecoördinator is een zeer gewaardeerde spin in het web van de collecte. Van het contact met de collectanten tot het online bestellen van de collectematerialen. In plaatsen met veel collectanten is vaak ook een assistent-coördinator actief zodat de taken verdeeld kunnen worden. En uiteraard is er de benodigde ondersteuning vanuit de medewerkers van het kantoor in Rotterdam. Het is een uitdagende en leuke vrijwilligersklus voor een goed doel!
MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel. Doordat er iets mis is in het afweersysteem, wordt de laag om de zenuwen aangevallen en beschadigd. Hierdoor komen signalen van en naar de hersenen niet (goed) door, waardoor verlammings- en uitvalsverschijnselen optreden. In Nederland hebben 25.000 mensen MS en elk jaar komen hier zo’n 1000 mensen bij. De eerste symptomen treden meestal op tussen het 20e en 40e levensjaar. Dat maakt MS de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen.
Er is nog geen oplossing voor MS. Onderzoekers weten niet hoe MS ontstaat en hoe de ziekte te genezen is. Onderzoek is daarom hard nodig. Het Nationaal MS Fonds besteedt de opbrengst uit de MS Collecteweek onder andere aan wetenschappelijk onderzoek naar betere behandelingen en een betere kwaliteit van leven.
Meer informatie en aanmelden: www.nationaalmsfonds.nl/collecteren

Vorig artikelWeer staking bij Voestalpine
Volgend artikelUitslag wedvlucht oude duiven