U hebt het wellicht al gemerkt: op GSG Guido in Amersfoort is de jaarlijkse ‘Maak Meer Marathon’ bezig. Zestien klassen van het eerste en tweede leerjaar voeren actie voor kerken in Oeganda. Zo proberende leerlingen €50.000 op te halen.
Tijdens de Maak Meer Marathon worden ze uitgedaagd om hun talenten in te zetten en wordt creativiteit beloond. De leerlingen die het hoogste bedrag ophalen of de meest creatieve actie voeren, maken kans om met Verre Naasten mee te gaan naar Oeganda. Zo kunnen ze met eigen ogen zien waar het ingezamelde geld terecht komt.
De kerk in Oeganda groeit. Zo ook de kerken van de Presbyterian Church in Uganda (PCU), partner van Verre Naasten. De groei van de kerken zorgt voor nieuwe uitdagingen en vraagt ook om goede opleiding van dominees, kerkelijk werkers en evangelisten.
Verder geeft de PCU ook veel aandacht aan activiteiten voor kinderen, jongeren en vrouwen. Er wordt zondagschoolmateriaal ontwikkeld voor kinderen. Jongeren komen in groepen bij elkaar voor Bijbelstudie en gesprek. Voor vrouwen zijn er lifeskill-trainingen over hygiëne, voeding, omgang met geld en vergelijkbare thema’s. Zo worden zij toegerust om een bijdrage te leveren aan het maatschappelijke en kerkelijke leven..

Vorig artikelWeer vernielingen afgelopen weekend
Volgend artikelFietsboot Eemlijn gaat varen