Dinsdag 4 mei is het Dodenherdenking. Op deze dag herdenken we ook in de gemeente Bunschoten de oorlogsslachtoffers door om 20.00 uur twee minuten stil te zijn. Vanwege het coronavirus herdenken we ditjaar, net als vorig jaar, niet gezamenlijk bij het Oorlogsmonument op het Spuiplein, maar vanuit huis.

Omdat we ’s avonds niet bij elkaar komen om te herdenken, vindt de kranslegging op een eerder moment plaats. Onder begeleiding van burgemeester Melis van de Groep leggen twee van zijn kleinkinderen een krans bij het Oorlogsmonument op het Spuiplein. Namens het 4 mei-comité leggen twee kleinkinderen van voorzitter Peter Nagel onder zijn begeleiding een krans bij het herdenkingsmonument op begraafplaats Memento Mori. Dit alles wordt opgenomen en uitgezonden door de Lokale Omroep Spakenburg op dinsdag 4 mei.

Het vlagprotocol is hetzelfde als een jaar geleden. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept alle inwoners op om op 4 mei de gehele dag (van zonsopgang tot zonsondergang) de vlag halfstok te hangen. Op Bevrijdingsdag (5 mei) hangt de vlag de gehele dag in de top van zonsopgang tot zonsondergang. Let op: beide keren hangt de vlag uit zonder wimpel.

Vorig artikelLos Klassiek
Volgend artikelHeel Amersfoort als trouwlocatie