Elkaar het ja-woord geven op een unieke locatie in Amersfoort kan nu heel eenvoudig. In een museum, in een café of met je blote voeten in je eigen tuin? Ieder bruidspaar heeft zijn eigen wensen, de éénwil graag naar het dierenpark en de ander kiest voor het stadhuis. Wat de wensen ook zijn, in Amersfoort is bijna alles mogelijk. Alle geschikte locaties op het grondgebied van Amersfoort zijn nu aangewezen als ‘huis der gemeente’. Dit betekent dat deze locaties gebruikt mogen worden als trouwlocatie.
Omdat de coronamaatregelen nog steeds van kracht zijn kiezen sommige bruidsparen ervoor om hun bruiloft te verzetten, anderen kiezen ervoor om in een klein gezelschap te trouwen of geregistreerd partnerschap aan te gaan. Bij beide opties is het nu mogelijk om te kiezen voor een unieke locatie in Amersfoort.
Vroeger werden er alleen huwelijken voltrokken op het stadhuis. Het gebeurt nu steeds vaker dat bruidsparen graag zelf een locatie uitzoeken. Omdat dit voor bruidspaar, beheerder/eigenaar van de locatie en gemeente veel tijd kost, is ervoor gekozen om dit makkelijker te maken. Het proces is nu sterk vereenvoudigd en het geeft het aanstaande paar eerder duidelijkheid en zekerheid over de gekozen locatie.
Vanaf nu kunnen mensen iedere geschikte locatie kiezen. De voorwaarden waar een locatie aan moet voldoen staan op de website en in het reglement Burgerlijke stand dat nu geactualiseerd is. Je kunt daarbij denken aan veiligheids- en toegankelijkheidseisen. Als het toekomstige bruidspaar en de beheerder/eigenaar het online formulier samen invullen en ondertekenen, is dat voldoende. De gegevens van de locatie kunnen dan meegestuurd worden wanneer zij het huwelijk of partnerschap via de website doorgeven.
Ondanks dat er nu enkel in kleine gezelschappen getrouwd kan worden, is het dus wel mogelijk om dit op een locatie naar keuze te doen. En uiteraard voor de trouwplannen op de lange termijn biedt dit mooie mogelijkheden.

Vorig artikelDodenherdenking
Volgend artikelOranje Bevrijdingsconcert op 5 mei