In oktober 2018 werd het Nationaal Preventieakkoord ondertekend. De inhoud hiervan heeft de ambitie om een gezonder Nederland te creëren. In het kort: kinderen die een gezonde start maken en hier hunhele leven profijt van hebben, actieve en fitte volwassenen en gezonde ouderen die zo lang mogelijk meedoen in de samenleving.
In het akkoord staat preventie voorop en worden mensen, jong en oud, gestimuleerd om gezonde keuzes te maken. Een gezonde leefstijl is hierin belangrijk. Het Nationale Preventieakkoord moet ervoor zorgen dat in 2040 roken, overgewicht en alcohol- en drugsgebruik zijn verminderd. Kinderen en jongeren bewegen meer, roken niet, vinden het niet normaal om te drinken voor hun 18e en ook volwassenen maken overtuigende gezondere keuzes.
In de gemeente Bunschoten is de afgelopen maanden gewerkt aan een lokaal Preventieakkoord. Meerdere partijen hebben meegedacht en gesproken om al bestaande campagnes en acties te integreren tot een totaalplan. Met dit lokale Preventieakkoord gaan zij aan de slag tegen overgewicht, roken, alcohol- en drugsgebruik en voor een gezonde leefstijl met voldoende beweging.
Om gerichte keuzes te maken, vraagt de gemeente Bunschoten u mee te denken en de enquête in te vullen. Dat kan via www.bunschoten.nl/meedenken-preventieakkoord. De acties kunnen namelijk alleen succesvol zijn als ze breed gedragen worden. De resultaten van deze enquête worden gebruikt voor het opstellen van het Lokale Preventieakkoord.

Vorig artikelGemeentehuis dicht op 5 mei
Volgend artikelVogeltelling Zwarte Noord