Tijdens de lockdown werkt men gemiddeld meer dan 2,5 dagen thuis*). Ruim een kwart werkt zelfs alle dagen thuis. Het is dan ook niet verwonderlijk, dat in combinatie met de avondklok, de inbraakcijfersdrastisch omlaag zijn gegaan. De politie rapporteert een daling tot wel 40 procent ten opzichte van een vergelijkbare periode vorig jaar. Maar de inbraken zijn niet geheel gestopt. Inbrekers wachten hun kans af tot mensen niet thuis zijn, bijvoorbeeld voor een wandelingetje om overdag even aan de beklemming van videocalls, chats en mails te ontsnappen. Bijna twee op de drie doet dat (bijna) elke dag dat ze thuis werken en zijn dan al snel een half uur tot drie kwartier van huis. Hoewel het merendeel dan keurig hun voordeur op slot draait, laat 1 op de 7 dat soms of vrijwel altijd achterwege. En een oplettende inbreker is dan binnen een minuutje binnen.

Vorig artikelVogeltelling Zwarte Noord
Volgend artikelOpruimen gevonden fietsen