Achraf Douiri maakt komende zomer de overstap naar FC Volendam. De buitenspeler debuteerde al in het eerste elftal van IJsselmeervogels, zou komend seizoen zijn eerste volle seizoen A-selectie in gaan,maar maakt nu toch de overstap naar de Volendamse profclub.
Douiri maakte eerder dit seizoen zijn debuut onder Berry Smit en was daarmee de grote verrassing in de basiself in de wedstrijd tegen Jong FC Volendam (4-3). Inmiddels kwam het tot twee optredens in het A-elftal van de geboren Hagenaar, die dit seizoen nog startte in IJsselmeervogels Onder 23.
Douiri speelde hiervoor bij SC Buitenveldert, HFC EDO, ADO Den Haag, Van Riemsdijk Sport Academy en IFK Eskilstuna (Zweden) en tekent bij de Wijdbroeken een contract voor één jaar met een optie voor nog een jaar. De buitenspeler is dankbaar voor de kans: “Ik ben blij met het vertrouwen en dankbaar voor de kans die Volendam mij geeft”, stelt Douiri op de website van FC Volendam. “Ik heb ontzettend veel zin om het aankomende seizoen alles te geven voor deze mooie club.”
TC-voorzitter Erwin van der Lugt gunt Achraf Douiri zijn overstap: “Achraf is een mooi voorbeeld van iemand die vanuit het Onder 23-team is doorgeschoten naar de A-selectie. Hij is daarmee het eerste succes van ons nieuwe opleidingsteam. Achraf heeft het afgelopen jaar een mooie ontwikkeling doorgemaakt en wij willen op onze beurt de ontwikkeling van jonge spelers niet in de weg zitten voor eigen gewin. We gunnen hem dan ook het sportieve succes met deze overstap naar een BVO. Het betekent wel dat er een vacature is ontstaan voor een aanvallend ingestelde speler voor komend seizoen.”

Vorig artikelOvermars naar DVS’33
Volgend artikelGeldloket Amersfoort