Dit voorjaar biedt de NKC, Europa’s grootste camperclub, opnieuw de gelegenheid de camper te laten wegen. Dit als onderdeel van de campagne Weet wat je weegt, waarmee de NKC wijst op het belang van eengezond campergewicht.
Bij de weegdagen die de NKC eerder hield, bleek bijna 40 procent te zwaar beladen. Dit kan gevaarlijk kan zijn. Het gewicht kan de rijstabiliteit beïnvloeden en het remvermogen verslechteren. Bovendien is overbeladen strafbaar.

Met dit onder de aandacht brengen en door camperaars de gelegenheid te geven kosteloos hun camper te wegen, wil de NKC de bewustwording vergroten. “Camperen is ontzettend populair. Het aantal campers in Nederland is de afgelopen tien jaar verdubbeld.
Verspreid over het land vinden er tussen half mei en begin juli zes weegmomenten plaats. De NKC raadt aan met een volledig bepakte camper naar een weegbrug te gaan. “Dan weet je wat de camper reisklaar weegt. Uiteraard vindt de campagne volledig coronaproof plaats: camperaars blijven in hun camper en het weegpersoneel houdt de verplichte anderhalve meter afstand.’
De camper mag inclusief bestuurder, passagiers en belading niet meer wegen dan de toegestane maximummassa, die op het kentekenbewijs staat. Alles wat de camper meer weegt, is overgewicht. In Nederland mag je met een B-rijbewijs een voertuig besturen met een maximale toegestane massa van 3.500 kilogram. De data, locaties en tijdstippen van de weegdagen staan vermeld op de campagnepagina www.nkc.nl/weetwatjeweegt.

Vorig artikelHerinrichting Eemmeer
Volgend artikelMet Andere Woorden