De ambassadeurs van Armenië, Azerbeidzjan, Kazachstan, Oezbekistan, Rusland en Wit-Rusland legden op zondag 9 mei een krans op het Sovjet Ereveld. Ze herdachten daarmee de 865 oorlogsslachtoffers dieer begraven liggen.
Tijdens de besloten ceremonie betoonden ook Nederlandse autoriteiten hun respect voor de oorlogsslachtoffers uit de voormalige Sovjet-Unie. Onder meer vertegenwoordigers van de ministeries van defensie en buitenlandse zaken, de burgemeester van Amersfoort, de loco-burgemeester van Leusden en bestuur en directie van de Stichting Sovjet Ereveld legden een krans.
De genodigden betraden het Ereveld om beurten, in tijdslots. Daardoor waren op geen enkel moment tijdens de ceremonie veel mensen tegelijk bij elkaar.

Op 9 mei, in verschillende voormalige Sovjetrepublieken ‘Overwinningsdag’, wordt op het Sovjet Ereveld jaarlijks een officiële herdenking gehouden. Die wordt georganiseerd door de ambassade van de Russische Federatie in samenwerking met andere ambassades en de Stichting Sovjet Ereveld.

Vorig artikelNutswerkzaamheden Rengerswetering
Volgend artikelDroog slapen kun je leren