Het Diabetes Fonds organiseert vanaf 7 juni t/m 13 juni voor de vierde keer de Nationale Suiker Challenge. Doel: minimaal 75.000 Nederlanders een week lang zonder toegevoegde suikers laten eten en drinken.Ruim 60% van de volwassenen in Nederland krijgt te veel vrije suikers binnen. Gevolg: kans op overgewicht en een verhoogd risico op diabetes type 2. Toch zou bijna driekwart (74%) van de Nederlanders wel willen stoppen met toegevoegde suikers. De Nationale Suiker Challenge daagt deze mensen een week lang uit en helpt ze bij het maken van gezondere keuzes.

Wie zich aanmeldt via de website suiker-challenge.nl wordt op een leuke en positieve manier geholpen om thuis eenvoudig gezonder te eten door middel van een digitaal magazine vol tips, inspiratie, interviews, gezonde recepten en door motivatie via social media en e-mail. Voor werkgevers is zelfs een speciale toolkit waarmee ze hun werknemers op een leuke manier kunnen laten deelnemen aan de challenge.

Vorig artikelBrandweer naar biogascentrale
Volgend artikelFiscale maatregelen ondernemersheffingen