Wim Smeets, vogelliefhebber en -kenner houdt ons deze weken op de hoogte over de stand van zaken bij de Vebowand. Hij liet ons weten: ‘We zijn woensdag bij de wand geweest en hebben daar geconstateerddat het pad naar de kijkwand en de omgeving van de kijkwand is gemaaid. De oeverzwaluwen maken dankbaar gebruik van het gemaaide gras als nestmateriaal. Een lust om te zien van heel dichtbij.
Een voorzichtige schatting van het aantal: ruim 200 paartjes bezig met hun nest te maken. Volgende week gaan wij weer vanuit de Rengerswetering het zand op de onderbalk weghalen en het heermoes uit de wand verwijderen. Dan tel ik weer, en dan precies, het aantal broedende paartjes oeverzwaluwen.’Aldus Wim Smeets.

Vorig artikelTijdelijke drempel Eemdijk wordt verwijderd
Volgend artikelVerloren en gevonden voorwerpen