We hebben er lang op gewacht, maar de vestigingen van de Bibliotheek Eemland openen 20 mei weer de deuren. Bezoekers kunnen naar de bibliotheken in Amersfoort, Achterveld, Baarn, Bunschoten, Leusden enWoudenberg komen voor het uitzoeken van materialen en voor het reserveren van een werkplek.De corona-regels blijven wel gewoon geldig. Wat is er allemaal mogelijk?
Naast dat er materialen geleend kunnen worden, kunnen bezoekers weer werken en studeren in de bibliotheek. Hiervoor moet worden gereserveerd via de website. Ook kunnen bezoekers naar de bibliotheek komen om te printen, scannen of te kopiëren. Tot in ieder geval 31 mei zijn er nog geen activiteiten in de Bibliotheek.
• Houd altijd 1,5 meter afstand, zowel binnen als buiten de bibliotheek.
• Het dragen van een mondkapje is verplicht in de bibliotheek
• Kom bij voorkeur alleen. Kinderen tot 12 jaar moeten worden begeleid door een volwassene.
• Het gebruik van een winkelmandje is verplicht. Zijn deze op, dan moet je even wachten.
• Kom niet naar de bibliotheek als je verkoudheidsklachten of verhoging hebt of als iemand uit je huis klachten heeft.
• De toiletten kunnen gebruikt worden.
• Volg de aanwijzingen van het personeel goed op.
De afgelopen tijd waren de vestigingen van de Bibliotheek Eemland open als Afhaalbibliotheek. Hier is massaal gebruik van gemaakt. Met deze dienstverlening hebben we ruim 17.000 klanten blij kunnen maken die 175.000 fysieke materialen hebben geleend. Daarnaast hebben 4.000 klanten gebruik gemaakt van de Online Bibliotheek.
Actuele openingstijden van de bibliotheek zijn te vinden op www.bibliotheekeemland.nl

Vorig artikelDat zie je niet vaak meer!
Volgend artikelStakingen metalektrobedrijven Amersfoort en Bunschoten