Omdat inbrekers de laatste maanden minder gemakkelijk konden toeslaan door de avondklok en het thuiswerken tijdens de lockdown, zijn de inbraken in de eerste maanden van dit jaar tot wel 40% gedaald.De inbrekers zoeken blijkbaar hun heil in het stelen uit auto’s die op een oprit staan en uit schuurtjes en kelderboxen. Het Verbond van Verzekeraars meldt dat er dagelijks 200 tot 300 claims zijn van een inbraak in een auto. Inbrekers zoeken altijd naar de zwakste schakel. Mensen hebben vaak minder zicht op hun schuurtje of oprit, ook al is men thuis. Uit onderzoek blijkt dat de waarde van spullen in schuur of kelderbox soms oploopt tot wel € 7.000; denk maar eens aan gereedschap en (elektrische) fietsen. Uit auto’s worden vaak laptops en gereedschap ontvreemd. Een camera is een goede afschrikmethode. Zo’n (deurbel)camera versterkt het gevoel van veiligheid, maar misschien nog wel belangrijker: het schrikt dieven af die het voorzien hebben op een schuurtje of auto op de oprit.

Kijk voor meer informatie over o.a. inbraakmethoden en inbraakpreventie op www.inbraakmislukt.nl.

Vorig artikelBeheerplan Wegen 2022-2026
Volgend artikelInstemming bij aanvraag Experimenten regulier – speciaal onderwij