De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2021 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Sander de Vette. De 26-jarige chef van restaurant De Mandemaaker uit Spakenburg plaatst zich hiermeevoor de internationale wedstrijd in Parijs, later dit jaar.
In Culinaire Academie Nederland in Beverwijk streden vijf jonge chefs maandag om de titel Jeunes Chefs Rôtisseurs. Deze wedstrijd is een jaarlijkse kookcompetitie voor veelbelovende souschefs.
Uitslag 2021
1. Sander de Vette van Restaurant De Mandemaaker te Spakenburg
2. Charley van Norel van Landhuishotel De Bloemenbeek te De Lutte
2. Rutger van der Hoeven van Restaurant Bridges van Sofitel Legend The Grand te Amsterdam
De jury laat weten onder de indruk te zijn van de hoge kwaliteit en de geleverde prestaties. Zowel de keuken- als de tastingjury was lovend over de gebruikte technieken, de organisatie, de creativiteit en de smaken en texturen.
Door het winnen van de landelijke titel mag De Vette ons land vertegenwoordigen tijdens de internationale wedstrijd in september. Die wordt gehouden in Parijs.
Iedere deelnemer kreeg een identieke black box vol ingrediënten, waarmee een driegangenmenu voor vier personen (voor-, hoofd- en nagerecht) moest worden gemaakt.
• Rutger van der Hoeven van Restaurant Bridges (Amsterdam)
• Charley van Norel van Landhuishotel De Bloemenbeek (De Lutte)
• Kevin van de Poppe van Landgoed Hotel Het Roode Koper (Leuvenum)
• Sander de Vette van Restaurant De Mandemaaker (Spakenburg)
• Sander Verberne van Restaurant La Provence (Driebergen)

Vorig artikelGewijzigde openingstijden en afvalinzameling
Volgend artikelTorenklokken blijven toch 2 keer luiden bij begrafenissen