Etenbestelsite Thuisbezorgd.nl begint deze week een nieuwe verkeersopleiding voor haar bezorgers. Deze online training, die in samenwerking met stichting TeamAlert is ontwikkeld, leert de bezorgers omgevaarlijke verkeerssituaties beter te herkennen.
Maaltijdbezorgers krijgen een steeds prominentere plek in het Nederlandse straatbeeld. Tienduizenden bezorgers rijden dwars door de steden om iedereen van lekker eten te voorzien. Deze duizenden bezorgers zijn in dienst, zijn voorzien van kleding en materialen in het welbekende oranje en bereiken de klanten veelal op e-bikes. Deze groep, die grotendeels uit jongeren bestaat, heeft meer kans om betrokken te zijn bij een verkeersongeluk.
Veiligheid is een elementair element voor Thuisbezorgd.nl. Daarom start de organisatie met een nieuwe verkeersopleiding. In deze online training, ontwikkeld in samenwerking met stichting TeamAlert, krijgen bezorgers herkenbare verkeerssituaties getoond. Zij moeten inschatten welke potentiële gevaren zij zien en aangeven hoe zij deze kunnen voorkomen.
De verkeerssituaties uit de training zijn gebaseerd op eigen ervaringen van maaltijdbezorgers, zodat de ervaring zo realistisch mogelijk is voor de deelnemers. Hiervoor ging TeamAlert als expert van jongeren en risicogedrag in gesprek met de bezorgers van Thuisbezorgd.nl. Daarnaast werd de ervaring van de samenwerking tussen beide partijen in de afgelopen twee jaar ingezet.
Niet alleen de maaltijdbezorgers in Nederland zullen de verkeersopleiding volgen; ook koeriers van het moederbedrijf Just Eat Takeaway.com in België en Frankrijk krijgen de online training. Daarnaast zijn ook andere landen geïnteresseerd om de opleiding aan te bieden aan hun bezorgers.

Vorig artikelIntrekken aanwijzing tot gemeentelijk monument hooiberg
Volgend artikelTak afgebroken