Meiactie voor De Naschoolse opvang in Bulboaça, Moldavië is in de eerste Lock-down periode gesloten geweest. Deze periode leidde tot hele moeilijke situaties voor de gezinnen. Vanuit de uitvoerende organisatieBethania is dat opgepakt door sociaal werkers. Deze gezinnen kregen voedselpakketten, stookhout, kleding, schoolspullen en psychische begeleiding waar nodig. Na de zomervakantie konden de kinderen gelukkig weer naar de naschoolse opvang.
Er komen nu elke dag 30 kinderen in de leeftijd van 7-13 jaar met achterstandsachtergrond naar de opvang. Sommigen van hen hebben verslaafde ouders; andere kinderen komen uit arme gezinnen. Ook zijn er kinderen bij die voor familieleden zorgen omdat hun ouders in het buitenland werken en zelden thuis komen. Door hun leefomstandigheden hebben ze veelal problemen op school. De kinderen zijn vier tot vijf uur per werkdag in de opvang. Ze krijgen eerst een warme en gezonde maaltijd en horen de boodschap van de Goede Herder Jezus.

Daarom deze mei-actie. De opbrengst gaat volledig naar het bovenstaande project. Als de situatie rondom Corona het toelaat worden er deze zomer ook weer speciale zomer-evangelisatie kampen georganiseerd. In de zomer hebben de kinderen 3 maanden vakantie en dan is een zomerkamp echt fantastisch!

Steun de kinderen in Moldavië. Uw bijdrage maakt echt verschil.

U kunt uw gift overmaken via uw eigen bank door middel van internetbankieren of via een eigen overschrijving. Gebruik hierbij onderstaande gegevens:
N L 6 5 I N G B 0 0 0 7 4 6 1 1 5 7 t.n.v. Plaatselijke Werkgroep Kom over en Help,
o.v.v. Mei-actie 2021

Vorig artikelWaterschap Vallei en Veluwe
Volgend artikelCoronanieuws