Nu de zon eindelijk schijnt en de temperatuur stijgt, gaan motorrijders vanaf dit weekend weer massaal de weg op. Dat verwacht de ANWB. De bond roept daarom zowel motorrijders als automobilisten op rekeningmet elkaar te houden.

In onze provincie zijn de Lekdijk en de route langs de Hollandse IJssel populair bij motorrijders. De start van het motorseizoen leidde daar de afgelopen jaren tot ongelukken.

Voor veel motorrijders is de eerste rit in lange tijd soms wat onwennig, schrijft de ANWB. Daarom wordt geadviseerd de eerste kilometers extra rustig en voorzichtig te rijden. Ook moeten motorrijders goed hun bandenspanning checken.

Automobilisten worden geadviseerd rekening te houden met de terugkeer van motorrijders. “Een motorfiets beweegt zich sneller door het verkeer en valt minder op dan een auto”, schrijft de ANWB. “Hou ook rekening met motorrijders die bijvoorbeeld tussen auto’s doorrijden tijdens een file.”

Vorig artikelGEFELICITEERD!!!
Volgend artikelUittip: Nationaal Militair Museum