Kunt u uw woonlasten (huur of hypotheek, inclusief gas, water en elektriciteit) niet of nauwelijks meer betalen door de nadelige effecten van de coronacrisis? Wellicht biedt de TONK-regeling uitkomst.
Met deze regeling kunt u als inwoner van de gemeente Bunschoten een financiële tegemoetkoming aanvragen als (1) uw woonlasten te hoog zijn voor uw huidige inkomsten, (2) de daling van uw inkomsten te wijten is aan de coronacrisis en (3) andere regelingen geen uitkomst bieden.

De TONK-regeling, zoals die door de gemeente is vastgesteld, is een tegemoetkoming die gebaseerd is op de verhouding inkomsten en woonlasten. Ook als uw inkomsten boven het minimumloon zitten, zou u in aanmerking kunnen komen voor deze regeling. De regeling gaat met terugwerkende kracht in vanaf 1 januari 2021 en geldt tot 1 juli van dit jaar.

U vraagt de TONK-regeling aan bij Uitvoeringsorganisatie BBS. Op www.bbsuo.nl vindt u het aanvraagformulier. Hier ziet u direct of u mogelijk in aanmerking komt. Voor vragen kunt u van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur contact opnemen met de BBS via het telefoonnummer 035 – 609 3411.

Vorig artikelUitslag wedvlucht oude duiven
Volgend artikelZo zonnig en warm wordt juni volgens weeronline