De lente was een stuk kouder dan normaal en dat heb je vast gemerkt. Het aantal zonnige en warme dagen was op één hand te tellen. Voor liefhebbers van zon en warmte was de noordenwind in maart en aprilvaak spelbreker en in mei bracht een westenwind flink wat buien en koel weer.

Juni begint in ieder geval heel anders met zon en warmte. Een noordoosten- tot oostenwind voert warme lucht aan. Mogelijk wordt het in binnenland zelfs zomers warm.
Het ziet er naar uit dat de warme oostenwind deze maand niet zal domineren. Er wordt vooral veel noordenwind verwacht. Die wind waait over het koude water van de Noordzee en zorgt er als een soort airco voor dat het in Nederland frisjes is. Je moet dan denken aan temperaturen van 15 graden aan de kust tot 20 graden in het zuidoosten.

Zeker in het binnenland kunnen bij dit weertype flink wat wolkenvelden ontstaan. Je shirt met lange mouwen ga je dus regelmatig nodig hebben in juni. Aan de kust is het zonniger, maar met de frisse wind en het koude zeewater is het niet echt weer voor een dagje strand.

Juni wordt droger dan mei. Wat dat betreft is het vooral weer om buiten bezig te zijn, ‘doe-weer’ dus.

Vorig artikelOndersteuning noodzakelijke kosten
Volgend artikelVernieuwen camerasysteem centrum