Aanstaande zaterdag gaan de deuren van Ontmoetingscentrum De Bron eindelijk weer open. Medewerkers en vrijwilligers staan te popelen om weer gasten te mogen ontvangen. De heropening is zorgvuldig voorbereid.Aanstaande woensdag staat er een openingsfeest voor de kinderen gepland.
Behalve als lunchroom gaat Grace ook open als buurthuis voor Bunschoten-Spakenburg: Grace Home. Vanaf volgende week gaat dit nieuwe concept van start. Grace Home is op maandag, dinsdag en woensdag geopend van 9.30 uur tot 16.30 uur. Op donderdag en vrijdag van 9.30 tot 11.00 uur. In de sfeervolle ruimte van Grace kan iedereen in de ochtenden terecht voor wat gezelligheid, een praatje, of een lekkere kop koffie of thee. Er liggen kranten en boeken om te lezen. Dit concept heet ‘Coffee, Books & More’.
Op maandag- en dinsdagmiddag liggen er spelletjes klaar voor volwassenen. Hiermee biedt het ontmoetingscentrum een ontspannen plek voor senioren en alle anderen die houden van een spelletje zonder beeldscherm. Vandaar de naam van dit concept ‘Offline Games’. Er liggen ook plannen om workshops te organiseren op deze middagen. Wie alleen een praatje of een bakkie wil, is uiteraard ook in de middag van harte welkom, een spelletje is niet verplicht.
De woensdagmiddag is Grace Home voor de kinderen! ’s Middags wordt er een lekkere kidslunch geserveerd voor ouders en kinderen, denk aan pannenkoeken of broodjes knakworst. In de lunchroom ligt lekker veel speelgoed klaar voor de jongsten. In andere ruimtes worden superleuke activiteiten georganiseerd voor de grotere kinderen. Dit kunnen knutselworkshops zijn of bijvoorbeeld een voetbaltoernooitje in de grote zaal. Terwijl de ouders bijkletsen, hebben de kinderen het ook naar de zin. Als u langs wilt komen voor de kidsmiddag: graag aanmelden via www.gracelunchroom.nl.
De eerste kidsmiddag op woensdag 9 juni wordt gevierd met een geweldig openingsfeest. Alle kinderen tussen 4 en 12 jaar zijn met vader, moeder, opa of oma welkom om te komen. Er is een springkussen, er zijn superleuke activiteiten en zelfs een cadeautjesspeurtocht door het hele centrum. Er kan heerlijk gesport of geknutseld worden en tijdens het openingsfeest wordt de prijswinnaar van de kleurwedstrijd bekendgemaakt. Voor dit feest is reserveren niet nodig.
De tweede helft van de week is Grace geopend als Lunchroom. Op donderdag, vrijdag en zaterdag kan iedereen terecht op het gezellige terras, in de serre of binnen in de lunchroom. Omdat er voor binnen nog een beperking geldt voor het aantal gasten, is het nog wel verstandig om vooraf te reserveren (www.gracelunchroom.nl). Voor het terras is dit niet nodig.
De menukaart is vernieuwd en bevat naast de populaire gerechten, ook heerlijke nieuwe hapjes.
Openingstijden: donderdag van 9:30 tot 16:00 uur, vrijdag van 9:30 tot 22:00 uur en zaterdag van 9:30 tot 16:00 uur. Alle medewerkers en vrijwilligers zien ernaar uit om de gasten te verwennen en te ontmoeten.

Vorig artikelVernieuwen camerasysteem centrum
Volgend artikelBottervaarten Spakenburg