Op zaterdag 26 juni vindt de tiende Open Tuinendag Utrecht plaats. Vorig jaar moest deze dag door corona worden afgelast. Dit jaar zijn de voorbereidingen niet voor niets geweest; de voorverkoop van depasse-partouts gaat deze week van start.
Verborgen achter gevels en poorten van de historische binnenstad liggen de Utrechtse stads- en binnentuinen: groene oases van rust en vaak verrassende staaltjes tuinarchitectuur. De Open Tuinendag is voor liefhebbers een unieke gelegenheid om te genieten van bijzondere tuinen die de rest van het jaar gewoonlijk niet toegankelijk zijn.
Dit jaar zijn 47 tuinen en hoven voor bezoekers toegankelijk. Verschillende tuinen doen al vanaf het eerste jaar mee. Nieuw dit jaar zijn een particuliere tuin aan de Maliebaan, de tuin van sociƫteit De Vereeniging, de tuinen van Gasthuis Leeuwenbergh en de Doopsgezinde kerk en twee tuinen aan de Lange Lauwerstraat.
De coronacijfers zijn momenteel flink aan het dalen en dat betekent dat er met inachtneming van de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen een veilige Open Tuinendag kan plaatsvinden. Zo zal er worden gewerkt met een gelimiteerd aantal bezoekers per tuin en zijn er drie wandelroutes uitgezet om bezoekers te spreiden, ook is een maximum aantal passe-partouts beschikbaar. Daarnaast worden de geldende coronamaatregelen gehandhaafd,.
Op de Open Tuinendag Utrecht zijn de deelnemende tuinen tussen 10.00 en 17.00 uur te bezoeken op vertoon van een passe-partout. Dit programmaboekje bevat een beschrijving van de locaties, een handige plattegrond en de drie wandelroutes. De voorverkoop is op 2 juni gestart. Vooraf bestellen kan ook via infovvv@utrechtmarketing.nl.
Meer informatie: www.opentuinendagutrecht.nl.

Vorig artikelBottervaarten Spakenburg
Volgend artikelE-bikes in trek bij fietsendieven