Na een verplichte sluiting van een half jaar, is Museum Spakenburg vanaf zaterdag 5 juni geopend. Het is fijn om na zo’n lange periode weer bezoekers te mogen ontvangen. Het museum is er helemaal klaarvoor.
Vanwege de huidige situatie zijn er voorlopig nog wel wat beperkende bepalingen. Dat is een verplichte eenrichtingsroute door het museum, het dragen van een mondkapje en dat u zich bij binnenkomst moet laten registreren. Ontvangst van groepen is vanwege de verplichte 1,5 meter afstand nog niet mogelijk, terwijl door de verplichte route geen mensen met een rolstoel kunnen worden ontvangen. Op de website zijn de verplichte toegangsregels na te lezen.

Kort voordat het museum werd gesloten, is de nieuwe tijdelijke tentoonstelling De Rode Draad geopend. Een tentoonstelling over merk- en letterlappen. Het museum bezit een mooie collectie, maar de meeste stukken bevinden zich doorgaans in het depot. Het is opvallend dat deze familiestukken, die voornamelijk dateren uit de 19de en 20ste eeuw, vaak generaties lang zorgvuldig zijn bewaard en gekoesterd. In deze tentoonstelling worden ze voor het voetlicht gebracht.

Naast de tijdelijke tentoonstelling is natuurlijk het hele museum interessant om te bekijken. Zeker nu het na zo’n lange periode weer haar deuren mag openen.

Vorig artikelSpeed-pedelec met ontheffing op fietspad in Amersfoort
Volgend artikelExtra woningen in Bovenduist?