Helaas kunnen niet alle kinderen rekenen op een stabiele thuissituatie. Soms is het nodig dat kinderen een middag, weekend, week of zelfs langer bij andere mensen terecht kunnen. Bent u iemand die uwhuis en hart voor hen wil openstellen en iets wil betekenen? Sluit dan aan bij de digitale informatieavond van stichting Present Amersfoort over zorg in pleeggezinnen, gezinshuizen en vrijwillige (informele) zorg op woensdag 16 juni a.s. van 19.30 tot 21.30 uur.

Jeugdhulp- en vrijwilligersorganisaties en instellingen die gezinshuiszorg bieden, werken samen om kinderen en jongeren zo thuis mogelijk te laten opgroeien en ervoor te zorgen dat zij zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Soms lukt dit niet of is het nodig om kinderen tijdelijk ergens anders op te vangen, als het kan in samenwerking met een ander gezin.

Stichting Present zoekt gezinnen in alle soorten en maten, zodat er voor elk kind een plek is die het best bij hem of haar past. Voelt u zich geroepen? Sluit dan aan bij de digitale bijeenkomst voor informatie over de mogelijkheden om iets te kunnen betekenen voor deze kinderen. Aanmelden kan via www.bunschoten.nl/nieuws.

Deze informatieavond is in principe georganiseerd voor inwoners van Amersfoort en Leusden. Maar ook inwoners uit omliggende gemeenten zijn van harte welkom om aan te sluiten. De gemeente Bunschoten gaat namelijk ook binnenkort de samenwerking aan met Present Amersfoort om een bijdrage te leveren aan de opvang van deze kinderen en jongeren.

Vorig artikelUittip: Museum Soest
Volgend artikelMannelijke stamceldonoren nodig