Er zijn meer mannelijke stamceldonoren nodig in de provincie Utrecht. De stamcellen van mannen zijn vaak het meest geschikt voor stamceldonatie en juist zij zijn ondervertegenwoordigd onder de registraties(30%). Stichting Matchis, het Nederlands centrum voor stamceldonoren, start vandaag de campagne ‘De Match van je Leven’ en roept mannen tussen de 18 en 35 jaar op zich te registreren als stamceldonor. In de provincie Utrecht zijn op dit moment zo’n 36.265 stamceldonoren in de leeftijd van 20-55 jaar. Meer mannelijke stamceldonoren zorgen voor veel meer matches, zodat meer levens kunnen worden gered. Er zijn veel donoren nodig om patiënten met bloedkanker te redden: slechts 0,06% van het aantal geregistreerde donoren wordt gematcht met een patiënt.

Alle nieuwe stamceldonoren kunnen zich aansluiten via het online platform Matchvanjeleven.nl.

Vorig artikelHelp een kind zo thuis mogelijk opgroeien
Volgend artikelVoorbereiden mogelijke inbreiding