De gemeente Bunschoten krijgt een vaccinatielocatie. In juni wordt er een tijdelijke vaccinatielocatie in sporthal De Toekomst ingericht. Het vaccineren gebeurt één dag per week op de dinsdag. De exactedatum waarop gevaccineerd gaat worden, is nog niet bekend. Dit heeft te maken met de daadwerkelijke levering van de vaccins.

De GGD regio Utrecht wil graag dat iedereen zoveel mogelijk dichtbij huis terecht kan voor een vaccinatieprik en opent daarom gefaseerd meer locaties, omdat er nu genoeg vaccins op voorraad zijn. Een belangrijke eis is dat de vaccinatie op een geordende en professionele wijze, conform richtlijn, kan worden uitgevoerd. Sporthal De Toekomst bleek hiervoor het meest geschikt.

Wethouder van Volksgezondheid Peter van Asselt is blij met een vaccinatielocatie in de gemeente Bunschoten: “Zo kunnen onze inwoners zich dichtbij huis laten vaccineren. Dat is fijn, want vaccineren is belangrijk om jezelf en uiteindelijk de mensen om je heen te beschermen tegen het coronavirus.”

Vaccineren is gratis en vrijwillig. Maar hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe beter we kunnen voorkomen dat het coronavirus zich verder verspreidt. Zo beschermen we de meest kwetsbaren, verminderen we de druk op de zorg en krijgen we stapje voor stapje meer vrijheid terug. Naast vaccineren blijft het testen bij klachten ook van groot belang. Heeft u klachten, laat u dan testen en maak een afspraak via www.coronatest.nl of bel naar 0800 – 1202.

Wilt u meer weten over de vaccinatie? Kijk dan op www.coronavaccinatie.nl of bel naar 030 – 6305400.

Vorig artikelCommissies in raadzaal
Volgend artikelBedenk een naam voor het fitpark