Pieter Langedijk speelt vanaf komend seizoen op De Westmaat. De 27-jarige vleugelspeler kwam deze week met IJsselmeervogels tot een akkoord voor een jaarcontract. Langedijk komt over van het TsjechischeFK Pardubice en speelde daarvoor bij diverse Nederlandse profclubs.
Langedijk begon zijn loopbaan in de jeugdopleiding van Excelsior Maassluis en stapte op zijn elfde over naar de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam. Daar maakte de voormalig Onder 15-international zijn debuut in het profvoetbal in 2013. Na drie seizoenen stapte de aanvaller over naar RKC Waalwijk en via Go Ahead Eagles en TOP Oss kwam Langedijk in 2020 terecht in Tsjechië.
Bij FK Pardubice, op dat moment net gepromoveerd naar het hoogste niveau, werd Langedijk geen vaste waarde. In het vechtvoetbal dat op het hoogste niveau nodig bleek te zijn, ruimde de staf geen plek in voor Langedijk. In februari werd zijn contract ontbonden, waardoor hij terug kon keren naar Nederland. In totaal kwam Langedijk ruim 170 keer in actie in het profvoetbal en kwam daarin tot 43 doelpunten.
Erwin van der Lugt: “Met Pieter voegen we een linksbenige buitenspeler aan de selectie toe, die zowel met een actie als met een schot uit de tweede lijn voor veel verrassing kan zorgen. Hij kan zowel op de links- als de rechtsbuitenpositie uit de voeten en is erg doelgericht. Pieter heeft een ruime ervaring met voetballen op een hoger niveau en weet wat nodig is om te presteren”

Vorig artikelOnderzoek naar langere grafrust en uitbreiding begraafcapaciteit
Volgend artikelOranjeconcert