De overheid waarschuwt al enkele jaren in tv-commercials en in advertenties, met het bekende zwaailichtje: “Doe je deur op slot, ramen dicht en een lampje aan”. Echter, als je maar even weg bent, waaromzou je dan de moeite nemen om je voordeur op slot te draaien? Nogal wiedes, zult u zeggen, omdat dat veiliger is, omdat je het de inbreker moeilijker maakt! Maar wéét de Nederlander waarom het zo makkelijk is voor een inbreker, als een voordeur alleen maar dichtgetrokken is? De stichting Nationale Inbraakpreventie deed daar onderzoek*) naar in het kader van de European Focus Day op 16 juni a.s. Dat is een initiatief van de EUCPN, het Europese netwerk voor criminaliteitspreventie, waarbij in Nederland onder andere gemeenten, het ministerie van Justitie en Veiligheid, politie en Het CCV aan meewerken.

Vorig artikel
Volgend artikelEet smakelijk!